REFLEXOLOGIE – terapia complementara

REFLEXOLOGIE – terapia complementara

Reflexologia este una dintre cele mai intalnite terapii complementare disponibile astazi. Este simpla, sigura si foarte eficienta: pacientul nu trebuie sa se dezbrace, iar Magda isi foloseste numai mainile in administrarea tratamentului. Un alt avantaj consta in faptul ca reflexologia poate fi aplicata in acelasi timp cu medicina conventionala. Este un tratament subtil, care interactioneaza cu procesele de vindecare ale organismului pentru a induce echilibru si o stare de bine. Ajuta corpul sa contracareze efectele secundare ale medicamentelor sau ale altor tratamente, ajutand la recuperarea dupa boli, operatii sau fracturi.

O disciplină antică de aproximativ 5000 de ani practicata deja în India, Egipt, Peru și China: terapia „zonelor reflexe” a ajuns la noi devenind reflexologia modernă a piciorului pe care o cunoaștem astăzi. Doctorul american William Fitzgerald, în 1902, a readus aceasta tehnica antica in Occidentul modern,  experimentand pentru prima dată pe unii pacienți consecințele benefice ale presiunii asupra anumitor zone ale corpului uman. În special, experimentele sale s-au concentrat asupra picioarelor, care sunt bogate în terminații nervoase.

Reflexologia, sau reflexoterapia se bazeaza pe masajul picioarelor si al mainilor, si pe conceptul conform caruia toate partile corpului sunt conectate prin traiectorii energetice, ce se termina in picioare, maini si cap. Se mai numeste si “masaj zonal” si consta in organizarea unei serii de acte instinctive. Din punct de vedere anatomic, stim ca fiecare centimetru al pielii este conectat la creier printr-o retea de terminatii nervoase care trimit neintrerupt impulsuri electrice. “Reflex” in contextul “reflexologiei” reprezinta reflexele tuturor organelor, sistemelor si structurilor corpului in picioare si maini, reflexologia fiind lucrul cu aceste reflexe intr-un mod precis si sistematic. Teoriticienii reflexologiei afirma ca in picioare si in maini, in special, isi au sediul anumite puncte care corespund diferitor organe ale corpului: stimulandu-le adecvat, se produc beneficii pentru sanatatea intregului organism. Magda, prin aplicarea controlata a presiunii cu degetele asupra zonelor de reflexe, stimuleaza organismul sa dobaneasca echilibrul si sanatatea.

 

REZERVATI UN MASAJ


[bookly-form hide=”categories,staff_members,date,week_days,time_range”]

Comenteaza

Adresa ta de email nu o sa fie publica.