Masaj Ayurvedic, beneficii și contraindicații  

Masaj Ayurvedic, beneficii și contraindicații  

Masajul ayurvedic face parte din tradiția „știința vieții”, Ayurveda. Aceasta tradiție, răspândită în India și în țările vecine, are la baza sa viziunea holistică a omului: trupul și mintea sunt considerate o unitate indisolubilă.

Tehnica de masaj ayurvedic

Vine de la sine înțeles,  că masajul este o tehnică care duce la stare de bine dacă este combinată cu o dietă sănătoasă si o minte calmă.

Textele de bază ale medicinii ayurvedice – Sushutra și Charaka Samhita – identifică masajul terapeutic ca un sistem de viață menit să întărească ființa umană în fața schimbărilor naturale, cum ar fi diferitele faze zilnice, schimbările sezoniere, îmbătrânirea.

Terapiile de masaj ayurvedice sunt împărțite în două grupuri:

Apoi, există două tehnici de masaj:

Sesiunea de Masaj

Masajul Ayurvedic este realizat pe o masă de lemn, săpată cu 30 cm înăuntru și împărțită în două părți, una pentru corp și cealaltă pentru cap. Cand se va ajunge la masarea gâtul și  a capul, dumenavoastra veți sta pe un scaun. Înainte de a lucra, prin presiune, pe marma (punctele anatomice constituite prin trecerea mușchilor, nervilor, vaselor sanguine, oaselor, ligamentelor și articulațiilor), Magda va va pune unele întrebări fundamentale, despre starea dv. fizică: trebuie să o informati despre orice tulburare cronica sau operatie recenta.

Masajul Ayurvedic se desfășoară într-un mediu cald, calm, iluminat de o lumină moale; Magda poate asigura difuzia de esențe parfumate si tămâie. Uneori folosim muzică relaxantă și o mantra indiană care ajuta la relaxarea mintii.

Beneficiile și contraindicațiile masajului ayurvedic

Este recomandata evitarea masajul ayurvedic în prezența unei inflamații sau a unei dureri acute, dacă suferiți de hipertensiune arterială sau de probleme cardiace, flebită sau tulburări circulatorii grave.

Beneficiile aduse de aceasta tehnica sunt foarte semnificative. Masajul Ayurvedic îmbunătățește circulația sanguină și limfatică, are un efect benefic asupra coloanei vertebrale, tonifică mușchii, afectează pozitiv starea mentală a persoanei.

Acționează asupra nivelurilor hormonale, facilitează eliminarea toxinelor, ameliorează tensiunea și afecțiunile asociate: anxietate, nervozitate, insomnie, migrene, oboseală, digestie dificilă.

Va asteptam in noul Centru de Recuperare Medicala, Takomed din Focsani, unde mainile Magdei va vor ajuta sa scăpați de haosul zilnic, printr-un moment de relax.

 

REZERVATI UN MASAJ


[bookly-form hide=”categories,staff_members,date,week_days,time_range”]

Comenteaza

Adresa ta de email nu o sa fie publica.